Nazareth International    18 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Photocentric_Travel_Croatia_Europe_Poster.png

Program detaliat!

Program detaliat!
ZIUA 1: Constanta - Belgrad
Imbarcare din Constanta la ora 06:00, ( loc imbarcare La vapor – vis a vis de gara) vom porni pe itinerariul: Constanta-Bucuresti-Pitesti-Craiova-Drobeta Turnu Severin (vama RO-RS)-Golubat-Belgrad.Cazare Belgrad (Hotel Elegance 3* sau similar).

ZIUA 2: Belgrad - Novi Sad
Belgrad, capitala Serbiei, supranumit și Orașul Alb, aflat la varsarea râului Sava în Dunăre, ne incanta prin Cetatea Kalemegdan, statuia Vestitorul Libertatii, Biserica Ruzica, Vechiul Palat Regal, Catedrala Sfântul Sava, Academia Sarba (de pe faimoasa și pitoreasca stradă Kneaz Mihailo, inima comerciala a Belgradului), Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail, Piata Universitatii (turul este pietonal, dar și cu autocarul). După ce vom face fotografii și vom savura o cafea pe artera pietonală, plecăm spre Novi Sad, capitala Voivodinei și al doilea oras ca marime al Serbiei, supranumit Atena sârbească.
Cazare Hotel 3* in Novi Sad (hotel Putnik 3 stele sau similar)

ZIUA 3: Cetatea Petrovaradin-Manastirea Novo Hopovo-Zagreb-Bihac
După micul dejun, vom vizita uriașa fortăreață Petrovaradin, foarte bine păstrată, una dintre cele mai impunătoare cetăți europene, supranumită Gibraltarul de pe Dunăre, ridicată de imparatul austriac Leopold I la sfârșitul secolului XVII, simbol al frecventelor războaie austro-otomane de-acum 300 de ani. Ni se vor înfățișa ochilor, după ce vom intra prin monumentala poartă Belgrad, bătrâna cazarmă imperială, elegantul turn cu ceas, biserica Sfinții Apostoli și o superbă panoramă asupra Dunării. Apoi, ne îndrptăm spre Muntele Fruska Gora sau Muntele francilor (539 de metri altitudine), faimos parc natural, unde se găsesc numeroase manastiri, adevarate istorii in piatra ale ortodoxiei medievale sârbe. Ne indreptam spre Manastirea Novo Hopovo, una dintre cele mai frumoase mănăstiri sârbești, armonioasă îmbinare între medieval și baroc, ridicată în veacul al XV-lea de către prinții din dinastia regală Brankovich. După vizitarea sfântului lăcaș, pornim la drum spre Croatia, unde oprim in capitala tarii, Zagreb. Vom admira catedrala orașului, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, cu temelii din veacul al XI-lea, unde se găsește o inscriptie în alfabetul glagolitic, inventat de Sfinții Chiril și Metodiu, apoi vom coborî spre eleganta piață Ban Josip Jelacic, ce desparte orasul vechi de cel nou, dominată de statuia celebrului general croat. Cazare Bihac, Bosnia Hertegovina (hotel 16 Lakes 4 stele sau similar).

ZIUA 4: Bihac-Plitvice-Split-Medjugorje
Dupa micul dejun, pornim din nou in cautarea altor taramuri de basm: Parcul National Plitvice, din rezervatia cu acelasi nume. Inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei. Ne aflam in unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsa in cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este imbaiata in vapori de apa cristalina și pe alocuri zarim celebrele fenomene carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, inconjurata de munti si paduri dese, neatinse de civilizație.. Dupa ce ne-am incarcat de frumoase privelisti naturale, ne imbarcam in autocar si ne continuam drumul, mai departe, prin Croatia. Ne indreptam pasii catre Split, in inima orașului vechi, unde se afla cetatea antica și fortificațiile vechiului palat roman al împăratului Diocletian, construit la comanda imparatului. Ratacim pe aleile medievale pline de viața, unde avem de ales intre magazine cochete, muzee și restaurante apetisante.
Tot aici vizitam Catedrala Sfântul Domnius, cu faimosul turn cu clopot, si vechiul templu al lui Jupiter. Timp liber si plecare spre Medjugorje.
Cazare Hotel 3* Medjugorje, Bosnia Hertegovina (hotel Herceg 4 stele sau similar)

ZIUA 5: Medjugorje-Dubrovnik-Budva
Mic dejun. Pornim sa vizitam locul miraculos unde și-a făcut aparitia Maica Domnului in anul 1981, pe data de 24 iunie. Apoi plecam spre Dubrovnik, vechea Republică Ragusa, orașul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”, atestat încă din secolul VII, in Evul Mediu fiind faimos pentru flota sa comerciala.Intram animați de o curiozitate…de ce a fost ales Dubrovnik de echipa serialului “Urzeala Tronurilor” ca loc de filmare? De indata ce pornim la pas prin vechiul oraș, gasim și raspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palate superbe, capele renascentiste, cladiri in stil venetian și vile elegante cu influente baroce strajuiesc straduțele pavate cu piatra cubica. În compania ghidului local, intrăm în oraș printre turnurile care flanchează Poarta Pile și vom admira Fântâna lui Onofrio, Mănăstirea franciscană, cu a sa farmacie, încă funcțională, din secolul XIV, apoi vom apuca pe Stradun sau Placa, prinicipalul loc de promenadă din cetate, pentru a ajunge la Palatul Sponza, Coloana lui Roland, Loggia, vechiul port, Catedrala Sfântul Blasie, Palatul Rectorilor (conducătorii republicii raguzane), Catedrala Înălțării și Catedrala Sfântul Ignațiu de Loyola. Timp liber în cetate, pentru cumpărături, servirea mesei, precum și savurarea unei cafele delicioase, la una din numeroasele terase pitorești sau plimbări și vizite individuale. Plecare (drumul nostru va traversa, cu feribotul, apele turcoaz ale fiordului Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa, cu o scurtă oprire, in functie de timp, la Kotor, pentru a vizita catedrala Sfântul Tryphon) și cazare Budva, Muntenegru (hotel Milenium Aycon 4 stele sau similar).

ZIUA 6:Budva.
Timp liber in Budva sau excursie la renumita Manastire Ostrog (cu ghid local), unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Balcani, cocoțată la aproape 2.000 de metri altitudine, pe vârful unei stânci, ca un adevărat cuib de vulturi. Bineînteles ca vom face și o oprire în centrul orasului Podgorica, capitala Muntenegrului, ca sa admiram turnul cu ceas si catedrala cu hramul Învierii Domnului Iisus Hristos. Întoarcere la Budva, cazare la același hotel (Milenium Aycon)

ZIUA 7:Budva-Novi Pazar
După micul dejun, vom porni spre Serbia, cu oprire la Novi Pazar, oraș cu o istorie bogată, centrul cultural și istoric al bosniacilor din Serbia, unde vom putea admira Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel (patrimoniu UNESCO, una dintre cele mai vechi din Balcani, cu temelii ce datează încă din veacul al IV-lea d.Hr.), Mănastirea Stâlpii Sfântului Gheorghe, din secolul XII, ridicată de marele prinț Stefan Nemaja, parintele țaratului medieval sârb, zidurile fortăreței și Moscheea Altun-Alem, veche de peste 500 de ani. Timp liber în pitorescul centru istoric. Cazare Novi Pazar, Serbia (hotel Pasha 3 stele)

ZIUA 8: Novi Pazar-Niș
Mic dejun și plecare spre Niș (anticul Naissus, locul unde s-a născut împăratul Constantin cel Mare), unul dintre marile orașe ale Serbiei. Prima oprire o vom face la Mediana, o luxoasă vilă romană, din secolul IV d.Hr., reședință imperială, unde a stat și marele împărat, cel care a dat libertate de cult creștinismului, urmează Turnul Craniilor, un monument ridicat în memoria luptătorilor sârbi care s-au jertfit pentru libertate la începutul secolului XIX, după care vom vizita Piața Regele Milan și, peste râul Nișava, Cetatea Niș, aceasta fiind un remarcabil exemplu, bine conservat, de arhitectură militară otomană, cu intrare prin Poarta Stambol. Timp liber și cazare Niș (hotel New City 3 stele sau similar)

ZIUA 9: Niș-Zaiecear-Vidin-Calafat-Craiova-Pitești-București
Mic dejun. Întoarcere spre țară, trecând prin zona Timocului, cu oprire la Gamzigrad (sat de români timoceni), unde vom vizita vechiul palat Felix Romuliana, patrimoniu UNESCO, al impăratului roman Galerius, de la cumpana veacurilor III și IV d.Hr. Popas la Zaiecear pentru masa de pranz și plecare spre țară. Sosire la Constanta.
Va multumim ca ati fost in Circuit Serbia, Croatia, Bosnia, Muntenegru!

PRET : 730 euro / persoana in camera dubla.
SUPLIMENT SINGLE: 250 EURO

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers


Pretul Include:
- 8 nopti cazare cu mic dejun in Hotel de 3 *
- Autocar licentiat pentru turismul international
- Ghid de turism insotitor
- Transfer cu ferry Croatia – Muntenegru
- Taxe de parcare, autostrada, taxele de oras

Pretul nu Include:
- Intrari la obiective turistice din program;
- Asigurarea medicala;
- Alte cheltuieli personale (pranz, cina, suveniruri)

ACTE NECESARE: PASAPORT

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

This news item is from Nazareth International
https://www.agentiasfapandrei.ro/news.php?extend.18