PELERINAJ IN GRECIA-INSULA KEFALONIA 16-22 SEPTEMBRIE 2024

 Nazareth International    18 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

287009DC_BFCD_4E4C_ACB1_884B459A18DC.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua1- Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Xanthi-Kavala.
Cazare Kavala.

Ziua 2-Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Plecare spre Suroti pentru a ne inchina la mormantul Sf.Paisie Aghioritul. Cazare Paralia Katerini.


Ziua3- Mic dejun.Plecare spre Patras(cu oprire la Canalul de Corint),vizita la pestera Cuv.Patapie,unde se afla moastele sale intregi si neputrezite(de aici,de la o inaltime de aprox. 1000 metri se poate vedea o panorama unica in lume),vom poposi atat la Sf Teodora din Arcadia,unde ne vom inchina in faimoasa biserica din acoperisul careia au crescut acei copaci minunati,cat si la emblematica Manastire Mega Spileo,unde avem prilejul sa ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului,facuta de Sf Ap Luca.Ulterior vom vizita catedrala Sf.Ap. Andrei unde se afla moastele celui intai chemat la apostolat,Sf.Ap.Andrei.Cazare Patras.


Ziua4-Mic dejun.Plecare dis-de-dimineata spre Kilini,loc de unde ne vom imbarca pe feribotul de Kefalonia.Sosire in portul Sami si de aici ne vom deplasa spre localitatea Markoupolo,loc unde se afla biserica ce adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si loc unde vin serpisorii minunati ai Preasfintei Fecioare,care vin an de an in perioada postului Adormirii Maicii Domnului .Plecare spre manastirea Sf.Gherasim al Kefaloniei,izgonitorul de demoni,unde aici,ne putem inchina sfintelor sale moaste intregi si ne vom putea ruga pentru izbavirea de tot lucrul cel rau si pentru mantuirea noastra.
De asemenea ne vom inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Crinul Nevestejit din localitatea Pastra.
Cazare Patra.


Ziua 5--Mic dejun; Ne indreptam spre Kalampaka pe un traseu foarte frumos.unde vom vizita Complexul Monastic Meteora si anume principalele manastiri:Marea Meteora,Varlaam..
Cazare Kalambaka.


Ziua 6-Mic dejun.Deplasarea spre Katerini cu oprire la Manastirea Sf Efrem Sirul, unde ne putem inchina la moastele Sf M. Mc. Ecaterina si Manastirea Sfantului Cuvios Dionisie de la Olimp, de langa localitatea Litochoro, loc unde ne putem inchina in frumoasa biserica a manastirii si la sf moaste ale Sf Dionisie.
Cazare Paralia Katerini.

Ziua 7-Mic dejun. Plecare spre Romania.


PRET : 470 euro / persoana in camera dubla.
SUPLIMENT SINGLE: 150 EUROSUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.


Servicii asigurate :

- 6 nopti de cazare cu mic dejun.
- Preot ghid insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat

Servicii neincluse :
- intrarea la Biserica Rotonda(6 euro), Marea Meteora,Sf Stefan.(3 euro-fiecare)
-feribot Kefalonia(30 euro/pers)

ACTE NECESARE: Carte de identitate

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.


Categorie Pelerinaje