Nazareth International    11 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

E6C44E88_DF53_41F8_A970_B207FDF51EE6.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1
Intalnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda cu reprezentantul Agentiei de Pelerinaj la ora 22.30 pe data de 15 mai 2024.Decolare spre Republica Araba Egipt cu cursa Tarom la ora 00.30 si se aterizeaza in Cairo la ora 02.15. Dupa formalitatile de viza, frontiera vom avea transfer catre hotel pentru putina odihna. Dimineata la 09.00 vom porni catre Cartierul Vechi al orasului Cairo, acolo unde se gasesc Bisericile Crestine Sf Serghie si Vah, ce este construita deasupra pesterii in care s-a adapostit Sf Familie, Biserica El Muallaka ce sta suspendata pe fortul vechii cetati a Babilonului, Biserica Sf Gheorghe, ce adaposteste particele din sfintele moaste ale marelui mucenic. Ne indreptam spre Biserica Maadi, loc pe unde a traversat Nilul, Sfanta Familie si unde s-a gasit plutind pe Nil o Bilblie plutind , deschisa la pagina versetului din Iasaia: “Binecuvantat sa fie Egiptul, poporul Meu…”. Ulterior vom poposi la catedrala Sf Ier Nicolae,unde a fost hirotonit ca episcop al Pentapolei Sf Ier Nectarie-tot aici ne vom inchina la sfintele sale moaste si vom vizita casa in care a locuit Sf Ier Nectarie.Daca timpul ne permite, mergem si la Biserica Zeitoun, construita de Pasa Ibrahim la indemnul Fecioarei Maria, ce i-a fagaduit sa isi faca aparitia timp de 50 ani. Ultima aparitie a fost in anul 2009. Cina si cazare Cairo
Ziua 2
Mic dejun. Astazi ne vom bucura de obiectivele arhicunoscute ale Egiptului catalogate si ca “minuni ale lumii antice” , si anume cele trei piramide din Platoul Giza faurite de Keops, Kefren si Mikerinos. Coboram spre Sfinx, uriasa statuie ce parca sta inca in asteptarea vremurilor glorioase. Ulterior ne vom incanta cu aromele parfumurilor de lotus, si nu numai vizitand o Fabrica de parfumuri; cunoscut fiind faptul ca Egiptul este un exportator important catre marile case de parfumuri ale lumii. Si pentru a intra mai adanc in cultura egipteana, vom merge si la un Atelier de papirusuri, unde vom fi initiati in mestesugul antic al fauririi si scrierii papirusului. Cina si cazare Cairo
Ziua 3
Mic dejun. In ziua a treia de pelerinaj plecam spre Delta Nilului pentru a ne inchina la Manastirea Sf Mc Damiana (mucenica de pe vremea lui Diocletian, ce a murit impreuna cu alte 40 fecioare), Manastirea Sf Abanoub (un copil de 12 ani ce a ales sa fie martirizat pentru credinta sa, fiind ocrotit de Sf Arh Mihail, este foarte iubit in Egipt, unde este cunoscut si sub denumirea Sfantul Copil), Manastirea Sakha (aici se afla piatra pe care s-a imprimat piciorul pruncului Iisus). Pornim spre Alexandria. Vom lua cina la un restaurant pescaresc pe Malul Marii Mediterane. Cina si cazare Alexandria
Ziua 4
Mic dejun. Dedicam aceasta zi orasului Alexandria, unde a si ajuns Sf Ap Marcu, in misiunea sa de propovaduire a crestinismului. Intram la Catedrala Sf. Marcu, unde se afla moastele apostolului ce a crestinat populatia egipteana, mormantul Sf Ap Marcu, moastele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor. Facem o oprire langă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii. Parasim acest oras port la Marea Mediterana si plecam spre Manastirea Sf. M Mc Mina. Construita acum cateva decenii, mamastirea pastreaza o particica din moastele Sf. Mina. Tot aici se afla si mormantul Patriarhului Chiril al VI lea. Cina si cazare Alexandria.
Ziua 5
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta catre pustia Egiptului de Nord, si anume Wadi Natroun. Aici intram in Manastirea Sf. Macarie, unde se afla moastele Sf Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, o parte din moastele Sf Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sf. Paisie cel Mare ce adaposteste moastele Sf. Paisie cel Mare. Continuam traseul nostrum catre Manastirea El Surian, unde gasim copacul Sf. Efrem Sirul, crescut din toiagul lui in timp ce avea cuvant de folos cu Marele Paisie, si particele din mai multe sfinte moaste). Si nu in ultimul rand, facem popas si la Manastirea El Paramous, unde ne inchinam la moastele Sf Maxim si Dometie, Sf Moise Arapul si ale Sf Gheorghe. Continuam drumul spre capitala egipteana. Cina si cazare Cairo.
Ziua 6
Mic dejun. Mic dejun. Plecam spre Pustia Patericului Egiptean. Primul popas va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec V), unde se afla moastele Sfantului Pavel Tebeul. Vizitam intreg Complexul Monahal, inclusiv izvorul Sf Pavel, facator de minuni. Apoi ne indreptam catre Manastirea Sf. Antonie cel Mare (sec IV), unde se gaseste mormantul in care se odihneste Sf Antonie cel Mare, intemeietor al vietii monahale in Egipt. Daca timpul ne va permite, vom urca pana la Pestera in care a pustnicit Sf Antonie cel Mare. Cina si cazare la hotel Ain Shokna.
Ziua 7
Mic dejun. Ne bucuram un pic de incantatoarele peisaje ale Marii Rosii, dar si a navelor ce se indreapta spre Canalul de Suez. Plecam apoi spre oaza El Fayoum, unde vizitam Manastirea Hamam. Aceasta a fost infiintata de Avva Isac, un ucenic al Sf Antonie cel Mare. Ne intoarcem spre Cairo si avem optional posibilitatea de a face o croaziera pe Nil de aproximativ 1 ora si 45 min (include masa , si un spectacol de dans si muzica traditionale), sau sa ne bucuram de un Spectacol de Lumina si Sunet la Piramide. La miezul noptii se va face transfer catre aeroport pentru a ne imbarca pe cursa Tarom .
Ziua 8
Decolam la ora 03.00 si aterizam in Bucuresti la ora 06.00. Va multumim ca ati ales cu noi Pelerinaj Egipt 2022!!
Pret:990 euro/pers in camera dubla
Grup minim 40 pers./supliment single: euro
-in functie de conditiile crizei internationale actuale(energie,carburant etc),pretul poate suferi modificari.
Pretul Include:
• · Bilet avion Bucureşti-Cairo-Bucureşti
• · Taxe de aeroport, bagaj
• · Transport autocar/ miniautocar cu aer condiţionat
• · 7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4*
• · Demipensiune ( mic dejun si cina in sistem buffet)
• . Ghid egiptean vorbitor de limba romana
• · Intrările la obiectivele cu caracter religios
Pretul nu Include:
• · Taxa de viza intrare in Egipt (aprox.25 euro)
• . intrări opţionale;
• · asigurare medicala sau asigurarea travel ( storno si medicala)
• . tips (40 Euro) – pentru sofer, ghid,personal hotelier

Nota:
ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.
SUPLIMENT SINGLE : 250 EURO

This news item is from Nazareth International
https://www.agentiasfapandrei.ro/news.php?extend.13