Thursday 18 April 2024

PELERINAJ IN SERBIA-MUNTENEGRU-CROATIA 14-22 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth International    18 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Photocentric_Travel_Croatia_Europe_Poster.png

Program detaliat!

Program detaliat!
ZIUA 1: Constanta - Belgrad
Imbarcare din Constanta la ora 06:00, ( loc imbarcare La vapor – vis a vis de gara) vom porni pe itinerariul: Constanta-Bucuresti-Pitesti-Craiova-Drobeta Turnu Severin (vama RO-RS)-Golubat-Belgrad.Cazare Belgrad (Hotel Elegance 3* sau similar).

ZIUA 2: Belgrad - Novi Sad
Belgrad, capitala Serbiei, supranumit și Orașul Alb, aflat la varsarea râului Sava în Dunăre, ne incanta prin Cetatea Kalemegdan, statuia Vestitorul Libertatii, Biserica Ruzica, Vechiul Palat Regal, Catedrala Sfântul Sava, Academia Sarba (de pe faimoasa și pitoreasca stradă Kneaz Mihailo, inima comerciala a Belgradului), Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail, Piata Universitatii (turul este pietonal, dar și cu autocarul). După ce vom face fotografii și vom savura o cafea pe artera pietonală, plecăm spre Novi Sad, capitala Voivodinei și al doilea oras ca marime al Serbiei, supranumit Atena sârbească.
Cazare Hotel 3* in Novi Sad (hotel Putnik 3 stele sau similar)

ZIUA 3: Cetatea Petrovaradin-Manastirea Novo Hopovo-Zagreb-Bihac
După micul dejun, vom vizita uriașa fortăreață Petrovaradin, foarte bine păstrată, una dintre cele mai impunătoare cetăți europene, supranumită Gibraltarul de pe Dunăre, ridicată de imparatul austriac Leopold I la sfârșitul secolului XVII, simbol al frecventelor războaie austro-otomane de-acum 300 de ani. Ni se vor înfățișa ochilor, după ce vom intra prin monumentala poartă Belgrad, bătrâna cazarmă imperială, elegantul turn cu ceas, biserica Sfinții Apostoli și o superbă panoramă asupra Dunării. Apoi, ne îndrptăm spre Muntele Fruska Gora sau Muntele francilor (539 de metri altitudine), faimos parc natural, unde se găsesc numeroase manastiri, adevarate istorii in piatra ale ortodoxiei medievale sârbe. Ne indreptam spre Manastirea Novo Hopovo, una dintre cele mai frumoase mănăstiri sârbești, armonioasă îmbinare între medieval și baroc, ridicată în veacul al XV-lea de către prinții din dinastia regală Brankovich. După vizitarea sfântului lăcaș, pornim la drum spre Croatia, unde oprim in capitala tarii, Zagreb. Vom admira catedrala orașului, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, cu temelii din veacul al XI-lea, unde se găsește o inscriptie în alfabetul glagolitic, inventat de Sfinții Chiril și Metodiu, apoi vom coborî spre eleganta piață Ban Josip Jelacic, ce desparte orasul vechi de cel nou, dominată de statuia celebrului general croat. Cazare Bihac, Bosnia Hertegovina (hotel 16 Lakes 4 stele sau similar).

ZIUA 4: Bihac-Plitvice-Split-Medjugorje
Dupa micul dejun, pornim din nou in cautarea altor taramuri de basm: Parcul National Plitvice, din rezervatia cu acelasi nume. Inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei. Ne aflam in unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsa in cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este imbaiata in vapori de apa cristalina și pe alocuri zarim celebrele fenomene carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, inconjurata de munti si paduri dese, neatinse de civilizație.. Dupa ce ne-am incarcat de frumoase privelisti naturale, ne imbarcam in autocar si ne continuam drumul, mai departe, prin Croatia. Ne indreptam pasii catre Split, in inima orașului vechi, unde se afla cetatea antica și fortificațiile vechiului palat roman al împăratului Diocletian, construit la comanda imparatului. Ratacim pe aleile medievale pline de viața, unde avem de ales intre magazine cochete, muzee și restaurante apetisante.
Tot aici vizitam Catedrala Sfântul Domnius, cu faimosul turn cu clopot, si vechiul templu al lui Jupiter. Timp liber si plecare spre Medjugorje.
Cazare Hotel 3* Medjugorje, Bosnia Hertegovina (hotel Herceg 4 stele sau similar)

ZIUA 5: Medjugorje-Dubrovnik-Budva
Mic dejun. Pornim sa vizitam locul miraculos unde și-a făcut aparitia Maica Domnului in anul 1981, pe data de 24 iunie. Apoi plecam spre Dubrovnik, vechea Republică Ragusa, orașul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”, atestat încă din secolul VII, in Evul Mediu fiind faimos pentru flota sa comerciala.Intram animați de o curiozitate…de ce a fost ales Dubrovnik de echipa serialului “Urzeala Tronurilor” ca loc de filmare? De indata ce pornim la pas prin vechiul oraș, gasim și raspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palate superbe, capele renascentiste, cladiri in stil venetian și vile elegante cu influente baroce strajuiesc straduțele pavate cu piatra cubica. În compania ghidului local, intrăm în oraș printre turnurile care flanchează Poarta Pile și vom admira Fântâna lui Onofrio, Mănăstirea franciscană, cu a sa farmacie, încă funcțională, din secolul XIV, apoi vom apuca pe Stradun sau Placa, prinicipalul loc de promenadă din cetate, pentru a ajunge la Palatul Sponza, Coloana lui Roland, Loggia, vechiul port, Catedrala Sfântul Blasie, Palatul Rectorilor (conducătorii republicii raguzane), Catedrala Înălțării și Catedrala Sfântul Ignațiu de Loyola. Timp liber în cetate, pentru cumpărături, servirea mesei, precum și savurarea unei cafele delicioase, la una din numeroasele terase pitorești sau plimbări și vizite individuale. Plecare (drumul nostru va traversa, cu feribotul, apele turcoaz ale fiordului Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa, cu o scurtă oprire, in functie de timp, la Kotor, pentru a vizita catedrala Sfântul Tryphon) și cazare Budva, Muntenegru (hotel Milenium Aycon 4 stele sau similar).

ZIUA 6:Budva.
Timp liber in Budva sau excursie la renumita Manastire Ostrog (cu ghid local), unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Balcani, cocoțată la aproape 2.000 de metri altitudine, pe vârful unei stânci, ca un adevărat cuib de vulturi. Bineînteles ca vom face și o oprire în centrul orasului Podgorica, capitala Muntenegrului, ca sa admiram turnul cu ceas si catedrala cu hramul Învierii Domnului Iisus Hristos. Întoarcere la Budva, cazare la același hotel (Milenium Aycon)

ZIUA 7:Budva-Novi Pazar
După micul dejun, vom porni spre Serbia, cu oprire la Novi Pazar, oraș cu o istorie bogată, centrul cultural și istoric al bosniacilor din Serbia, unde vom putea admira Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel (patrimoniu UNESCO, una dintre cele mai vechi din Balcani, cu temelii ce datează încă din veacul al IV-lea d.Hr.), Mănastirea Stâlpii Sfântului Gheorghe, din secolul XII, ridicată de marele prinț Stefan Nemaja, parintele țaratului medieval sârb, zidurile fortăreței și Moscheea Altun-Alem, veche de peste 500 de ani. Timp liber în pitorescul centru istoric. Cazare Novi Pazar, Serbia (hotel Pasha 3 stele)

ZIUA 8: Novi Pazar-Niș
Mic dejun și plecare spre Niș (anticul Naissus, locul unde s-a născut împăratul Constantin cel Mare), unul dintre marile orașe ale Serbiei. Prima oprire o vom face la Mediana, o luxoasă vilă romană, din secolul IV d.Hr., reședință imperială, unde a stat și marele împărat, cel care a dat libertate de cult creștinismului, urmează Turnul Craniilor, un monument ridicat în memoria luptătorilor sârbi care s-au jertfit pentru libertate la începutul secolului XIX, după care vom vizita Piața Regele Milan și, peste râul Nișava, Cetatea Niș, aceasta fiind un remarcabil exemplu, bine conservat, de arhitectură militară otomană, cu intrare prin Poarta Stambol. Timp liber și cazare Niș (hotel New City 3 stele sau similar)

ZIUA 9: Niș-Zaiecear-Vidin-Calafat-Craiova-Pitești-București
Mic dejun. Întoarcere spre țară, trecând prin zona Timocului, cu oprire la Gamzigrad (sat de români timoceni), unde vom vizita vechiul palat Felix Romuliana, patrimoniu UNESCO, al impăratului roman Galerius, de la cumpana veacurilor III și IV d.Hr. Popas la Zaiecear pentru masa de pranz și plecare spre țară. Sosire la Constanta.
Va multumim ca ati fost in Circuit Serbia, Croatia, Bosnia, Muntenegru!

PRET : 730 euro / persoana in camera dubla.
SUPLIMENT SINGLE: 250 EURO

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers


Pretul Include:
- 8 nopti cazare cu mic dejun in Hotel de 3 *
- Autocar licentiat pentru turismul international
- Ghid de turism insotitor
- Transfer cu ferry Croatia – Muntenegru
- Taxe de parcare, autostrada, taxele de oras

Pretul nu Include:
- Intrari la obiective turistice din program;
- Asigurarea medicala;
- Alte cheltuieli personale (pranz, cina, suveniruri)

ACTE NECESARE: PASAPORT

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

PELERINAJ IN GRECIA-INSULA KEFALONIA 16-22 SEPTEMBRIE 2024


 Nazareth International    18 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

287009DC_BFCD_4E4C_ACB1_884B459A18DC.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua1- Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Xanthi-Kavala.
Cazare Kavala.

Ziua 2-Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Plecare spre Suroti pentru a ne inchina la mormantul Sf.Paisie Aghioritul. Cazare Paralia Katerini.


Ziua3- Mic dejun.Plecare spre Patras(cu oprire la Canalul de Corint),vizita la pestera Cuv.Patapie,unde se afla moastele sale intregi si neputrezite(de aici,de la o inaltime de aprox. 1000 metri se poate vedea o panorama unica in lume),vom poposi atat la Sf Teodora din Arcadia,unde ne vom inchina in faimoasa biserica din acoperisul careia au crescut acei copaci minunati,cat si la emblematica Manastire Mega Spileo,unde avem prilejul sa ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului,facuta de Sf Ap Luca.Ulterior vom vizita catedrala Sf.Ap. Andrei unde se afla moastele celui intai chemat la apostolat,Sf.Ap.Andrei.Cazare Patras.


Ziua4-Mic dejun.Plecare dis-de-dimineata spre Kilini,loc de unde ne vom imbarca pe feribotul de Kefalonia.Sosire in portul Sami si de aici ne vom deplasa spre localitatea Markoupolo,loc unde se afla biserica ce adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si loc unde vin serpisorii minunati ai Preasfintei Fecioare,care vin an de an in perioada postului Adormirii Maicii Domnului .Plecare spre manastirea Sf.Gherasim al Kefaloniei,izgonitorul de demoni,unde aici,ne putem inchina sfintelor sale moaste intregi si ne vom putea ruga pentru izbavirea de tot lucrul cel rau si pentru mantuirea noastra.
De asemenea ne vom inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Crinul Nevestejit din localitatea Pastra.
Cazare Patra.


Ziua 5--Mic dejun; Ne indreptam spre Kalampaka pe un traseu foarte frumos.unde vom vizita Complexul Monastic Meteora si anume principalele manastiri:Marea Meteora,Varlaam..
Cazare Kalambaka.


Ziua 6-Mic dejun.Deplasarea spre Katerini cu oprire la Manastirea Sf Efrem Sirul, unde ne putem inchina la moastele Sf M. Mc. Ecaterina si Manastirea Sfantului Cuvios Dionisie de la Olimp, de langa localitatea Litochoro, loc unde ne putem inchina in frumoasa biserica a manastirii si la sf moaste ale Sf Dionisie.
Cazare Paralia Katerini.

Ziua 7-Mic dejun. Plecare spre Romania.


PRET : 470 euro / persoana in camera dubla.
SUPLIMENT SINGLE: 150 EUROSUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.


Servicii asigurate :

- 6 nopti de cazare cu mic dejun.
- Preot ghid insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat

Servicii neincluse :
- intrarea la Biserica Rotonda(6 euro), Marea Meteora,Sf Stefan.(3 euro-fiecare)
-feribot Kefalonia(30 euro/pers)

ACTE NECESARE: Carte de identitate

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Saturday 13 April 2024

CIRCUIT AUSTRIA-CEHIA-SLOVACIA 13-20 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth International    13 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Blue_Black_Simple_Top_destinations_For_a_Winter_Holiday_Your_Story_1.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1 (816 km). Îmbarcare din Constanța, la ora 05:30 și plecare spre Arad la ora 06:00, pe traseul București-Râmnicu-Vâlcea-Sibiu-Deva. Cazare Arad.

Ziua 2 (500 km). După micul dejun, plecăm spre Viena. Ajunși în capitala Austriei, vom face un tur panoramic al celebrului bulevard vienez Ring, pentru a admira Observatorul Urania, Ministerul de Război, Opera, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primaria Nouă, Universitatea și Teatrul Imperial. După care, ne dăm jos din autocar și, pe jos, vom străbate curțile Palatului Hofburg, ca să ajungem la Monumentul Ciumei și la Catedrala Sfântul Ștefan, simbolul orașului istoric. Timp liber.Cazare în Viena

Ziua 3 (442 km). Mic dejun și plecare spre Cehia, să descoperim unele dintre cele mai frumoase castele europene, parcă rupte din basme. La orele prânzului sosim la Cesky Krumlov, un cochet și îngrijit orășel medieval din sudul Cehiei, cu străduțe pietruite mărginite de clădiri viu colorate și îmbrățișat de meandrele vijeliosului râu Vltava. Una dintre atracții este frumoasa catedrală Sfântul Vitus. Orașul, în patrimoniul mondial UNESCO, este vegheat de către spectactulosul castel cu același nume, ridicat pe o stâncă, în secolul al XIII-lea, de către puternica familie Vitek, din sudul Boemiei. Castelul, ce are două aripi, de jos și de sus, este transformat de nobilii austrieci din familia Eggenberg, devenind o strălucită curte seniorială provincială, cu un splendid teatru baroc, foarte bine păstrat. Partea de sus a castelului Cesky Krumlov și teatrul acestuia (pe care le vom vizita) sunt unite de un pod impozant, aruncat peste înălțimile amețitoare ale unei prăpăstii. Sosire Praga și cazare. (contracost, se poate organiza o seară tradițională cehească, cu trei feluri de mâncare, băuturi nelimitate, muzică și dans)
Ziua 4 (150 km). După servirea micului dejun, ne îmbarcăm în autocar și ne vom îndrepta spre centrul istoric al capitalei Cehiei. Turul pietonal va începe cu Castelul Hradcany, fostă reședință imperială și regală, impozanta Catedrală Sfântul Vitus, frumoasa mănăstire Loreta (exterior), Podul Carol, Piața Primariei Vechi, Ceasul astronomic cu figurine, Turnul Pulberăriei și Piața Sfântul Vaclav, garnisită cu o mulțime de magazine. După-amiaza timp liber la dispoziție sau excursie opțională (25 de euro) în orașul istoric Kutna Hora, faimos, în Evul Mediu, pentru minele sale de argint, și ca centru economic de prim rang al regatului Boemiei. Vom vizita impozanta catedrală Sfânta Barbara, adevărată bijuterie gotică, Vlassky Dur sau Curtea Italiană (fosta monetărie centrală), locul unde vestiți meștri italieni băteau monedele (talerul, strămoșul dolarului) și faimosul osuar din capela Sedlec, aflat în patrimoniu UNESCO. Osuarul este una dintre cele mai populare atracții turistice din Cehia, atrâgând, anual, sute de mii de vizitator. Practic, scheletele a zeci de mii de oameni, decedați de-a lungul timpului, au fost aranjate, artistic, ca decorațiuni pentru capelă, inclusiv candelabrul fiind realizat din oase. Întoarcere la Praga și cazare.

Ziua 5 (268 km). Mic dejun și timp liber în Praga. Sau, opțional (40 de euro), excursie la spectaculosul și impozantul castel medieval Karlstejn, construit la 1348 de către împăratul romano-german, din dinastia de Luxemburg, Carol al IV-lea, unul dintre marii monarhi ai Boemiei. Castelul, ce a servit ca loc al tezaurului regal, a fost amenajat în mai multe stiluri arhitecturale, de la gotic, apoi renascentist, până la înfățișarea actuală neogotică. După vizita castelului, traseul nostru continuă la Plzen, sau Pilsen, frumos oraș istoric și capitala berii cehești, al patrulea ca mărime al Cehiei, faimos și prin uzinele Skoda. Nu înainte de a face o oprire la Nizbor, ca să vedem, într-un tur ghidat, cum se fabrică faimoasele obiecte din cristal de Boemia. La Pilsen, ne vor încânta ochii Piața Republicii, cea mai mare din Boemia, amenajată încă de la 1295, catedrala Sfântul Bartolomeu, a cărei construcție a început la sfârșitul veacului al XIII-lea, bogat împodobită, printre altele cu superba sa Madona din Pilsen și capela Sternberg (turnul catedralei-103 metri-are cea mai mare înălțime din țară), precum și Muzeul berii. Bineînțeles că nu putem încheia ziua fără a ne delecta cu o savuroasă bere. Întoarcere la Praga și cazare.

Ziua 6 (375 km). Dupa micul dejun, plecăm spre Bratislava, capitala Slovaciei, cu oprire la Castelul Konopiste, fosta reședință a arhiducelui Franz Ferdinand, moștenitorul coroanei habsburgice, cel care a fost asasinat la Sarajevo, în urma sângerosului atentat izbucnind Primul Război Mondial. Castelul, minunat exemplu de transformare a unei vechi fortărețe, din secolul XIII, într-o frumoasă reședință neorenascentistă, cu parc, cuprinde o colecție de trofee de vânătoare, dar și numeroase arme și armuri medievale, piese rare, de o mare valoare. Sosire în Bratislava, cazare și timp liber în centrul istoric orașului.

Ziua 7 (709 km). Mic dejun și plecare spre Deva. În drum, vom face o oprire pentru a vizita superbul palat baroc al împărătesei Sissi, de la Godollo, adevărată bijuterie arhitecturală. Sosire la Deva și cazare.

Ziua 8 (628 km). După servirea micului dejun, pornim spre Constanța. Sosire în jurul orei 18.00, în funcție de trafic.

Preț:770€/pers în camera dublă/ supliment single:300€
SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.

Servicii incluse:
-transport autocar modern clasificat
-taxe de drum
-taxele hoteliere si de oras
-cazare hotel 3-4* cu mic dejun inclus
-ghid+ghizi locali

Servicii neincluse:
-intrarile la obiectivele turistice
-asigurarea medicala
-mesele de pranz

ACTE NECESARE: carte de identitate
AVANS MINIM: 200 Euro/pers.
NOTĂ:
Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Contact:
Pr.Mihai Grigore
Tel:0740.971342

Thursday 11 April 2024

PELERINAJ ISTANBUL 08-12 MAI 2024


 Nazareth International    11 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

A58A0270_5820_4D92_A502_2094E0548853.png

Program detaliat!

Program detaliat!
ZIUA 1 – Plecare din Constantala ora 22:00 de la vaporasul din zona garii CFR pe traseul Constanta – Varna –Burgas –Malko Tarnovo–Derekoy – Kirklareli –Istanbul.Sosire Istanbul.

ZIUA 2 – Închinare în Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), apoi în Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă).Ne vom deplasa și în partea asiatică,unde vom vizita cel mai înalt turn radio-TV din Europa,Turnul Camlica(49 etaje). Cazare în Istanbul.

ZIUA 3 –Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Palatul Dolmabahce (a fost construit între anii 1843 – 1856, din dorinţa sultanului Abdülmecid I de a avea un palat asemănător monarhiilor europene, iar Topkapi-ul i se părea demodat. Este cel mai mare palat din Turcia, acoperă o suprafaţă de 45,000 m2 şi cuprinde 285 camere, 46 săli de recepţie, 6 hamam-uri. Aici a murit Ataturk la data de 10 noiembrie 1938), Moscheea Suleymanyie (aici se găsește mormântul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului în sec.XVI). Seara opţional croazieră pe Bosfor cu cina și program artistic(50€),în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare în Istanbul.

ZIUA 4 – Mic dejun. Tur pietonal – se vizitează: Catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532. Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscută şi ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatul imperial şi clădirile înconjurătoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perşii conduşi de regel Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul în anul 940 a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit). Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare în Istanbul.

ZIUA 5 – Mic dejun. Plecare spre ţară, sosire la Constanta în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.

TARIF:
280 EURO/pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE: 100 EURO
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.

Servicii asigurate :

– transport cu autocar clasificat;
– 3nopţi cazare în camere duble cu mic dejun hotel 3* (clasificare locală);
– însoţitor de grup preot


Servicii neincluse :

– taxe intrări obiective (aprox. 70 euro/pers., in functie de cursul de schimb);
– ghid local (aproximativ 10 Euro/pers., in functie de numarul de persoane)
– mese de pranz si cina
– croaziera pe Bosfor cu cina și program artistic(50 Euro/ pers., in functie de cursul de schimb)
– asigurarea medicală

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.Contact:

Pr.Mihai Grigore Dragomir Genica
Tel:0740.971342 Tel:0723.999273

PELERINAJ IN GRECIA-HRAM SF. NECTARIE 06-11 NOIEMBRIE 2024


 Nazareth International    11 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Greece_professional_colorful_photo_collage_.png

Program detaliat!

Program detaliat!Ziua1- Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Kavala.Cazare Kavala/Salonic

Ziua 2- Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si una dintre cele mai vechi din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel Nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Cazare Paralia Katerini

Ziua3- Mic dejun.Plecare spre insula Evia cu oprire la manastirea Kato Xenia(loc unde se afla Braul Maicii Domnului)iar,apoi sosire la biserica Sf.Ioan Rusul pentru a ne inchina sfintelor sale moaste. Ulterior ne vom indrepta spre Atena-Eghina cu oprire la Manastirea Sfantului Efrem cel Nou-Marele Mucenic din Nea Makri-un mare sfant al Bisericii Ortodoxe,cunoscut in toata lumea pentru marea sa putere facatoare de minuni cat si pentru rapiditatea ajutorului sau,fiind supranumit’’Grabnic-Ajutator in toate nevoile’’.Cazare Atena/ Eghina.

Ziua 4- Mic dejun.Dis-de-dimineata se va face deplasarea spre catedrala Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul pentru a participa la slujba de hram si a ne inchina sfintelor moaste ale Sfantului ,care savarsesc multe vindecari de cancer,de multe boli cumplite si neputinte omenesti.In jurul orelor 12:00 vom parasi Eghina dupa care vom face un tur al capitalei Atena-cu oprire la Areopag- Acropole, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea garzii de catre evzoni Piata Omonia si Sintagma,Stadionul Olimpic etc..Cazare-Kalambaka

Ziua 5- Mic dejun. Vizita la Complexul Monastic Meteora asezamant unic in lume unde se pot vizita principalele manastiri:Marea Meteora,Sf Stefan,plecare spre Katerini cu oprire la Manastirea Sf Dionisie,unde se afla moastele Sf Dionisie un mare rugator si tamaduitor care s-a nevoit in Muntele Olimp si la Manastirea Sf Efrem Sirul care adaposteste moastele Sf Efrem Sirul(sec IV) si ale Sf Mc Ecaterina.,Cazare Paralia Katerini.

Ziua 6-Mic dejun.Plecare spre Romania cu oprire la cea mai mare si importanta manastire din Bulgaria-Manastirea Sf.Ioan de Rila unde se afla sfintele moaste ale Sf.Ioan Rila si a mai multor sfinti:Sf.M.Mc.Pantelimon,Sf.Ap.Matei etc.Sosire Romania.


PRET: 390 EURO/pers. cazare în cameră dubla
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE:150 EURO


SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 3* în camere duble (clasificare locală)
- 5 mic dejun
- Însoţitor de grup preot

SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice -6 euro biserica Rotonda,3 euro Marea Meteora si Sf Stefan
-Feribot Insula Evia,Insula Eghina(50 euro)
- Asigurarea medical(optional)

ACTE NECESARE: carte de identitate

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

PELERINAJ IN EGIPT 20-28 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth International    11 Apr 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

E6C44E88_DF53_41F8_A970_B207FDF51EE6.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1
Intalnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda cu reprezentantul Agentiei de Pelerinaj la ora 22.30 pe data de 15 mai 2024.Decolare spre Republica Araba Egipt cu cursa Tarom la ora 00.30 si se aterizeaza in Cairo la ora 02.15. Dupa formalitatile de viza, frontiera vom avea transfer catre hotel pentru putina odihna. Dimineata la 09.00 vom porni catre Cartierul Vechi al orasului Cairo, acolo unde se gasesc Bisericile Crestine Sf Serghie si Vah, ce este construita deasupra pesterii in care s-a adapostit Sf Familie, Biserica El Muallaka ce sta suspendata pe fortul vechii cetati a Babilonului, Biserica Sf Gheorghe, ce adaposteste particele din sfintele moaste ale marelui mucenic. Ne indreptam spre Biserica Maadi, loc pe unde a traversat Nilul, Sfanta Familie si unde s-a gasit plutind pe Nil o Bilblie plutind , deschisa la pagina versetului din Iasaia: “Binecuvantat sa fie Egiptul, poporul Meu…”. Ulterior vom poposi la catedrala Sf Ier Nicolae,unde a fost hirotonit ca episcop al Pentapolei Sf Ier Nectarie-tot aici ne vom inchina la sfintele sale moaste si vom vizita casa in care a locuit Sf Ier Nectarie.Daca timpul ne permite, mergem si la Biserica Zeitoun, construita de Pasa Ibrahim la indemnul Fecioarei Maria, ce i-a fagaduit sa isi faca aparitia timp de 50 ani. Ultima aparitie a fost in anul 2009. Cina si cazare Cairo
Ziua 2
Mic dejun. Astazi ne vom bucura de obiectivele arhicunoscute ale Egiptului catalogate si ca “minuni ale lumii antice” , si anume cele trei piramide din Platoul Giza faurite de Keops, Kefren si Mikerinos. Coboram spre Sfinx, uriasa statuie ce parca sta inca in asteptarea vremurilor glorioase. Ulterior ne vom incanta cu aromele parfumurilor de lotus, si nu numai vizitand o Fabrica de parfumuri; cunoscut fiind faptul ca Egiptul este un exportator important catre marile case de parfumuri ale lumii. Si pentru a intra mai adanc in cultura egipteana, vom merge si la un Atelier de papirusuri, unde vom fi initiati in mestesugul antic al fauririi si scrierii papirusului. Cina si cazare Cairo
Ziua 3
Mic dejun. In ziua a treia de pelerinaj plecam spre Delta Nilului pentru a ne inchina la Manastirea Sf Mc Damiana (mucenica de pe vremea lui Diocletian, ce a murit impreuna cu alte 40 fecioare), Manastirea Sf Abanoub (un copil de 12 ani ce a ales sa fie martirizat pentru credinta sa, fiind ocrotit de Sf Arh Mihail, este foarte iubit in Egipt, unde este cunoscut si sub denumirea Sfantul Copil), Manastirea Sakha (aici se afla piatra pe care s-a imprimat piciorul pruncului Iisus). Pornim spre Alexandria. Vom lua cina la un restaurant pescaresc pe Malul Marii Mediterane. Cina si cazare Alexandria
Ziua 4
Mic dejun. Dedicam aceasta zi orasului Alexandria, unde a si ajuns Sf Ap Marcu, in misiunea sa de propovaduire a crestinismului. Intram la Catedrala Sf. Marcu, unde se afla moastele apostolului ce a crestinat populatia egipteana, mormantul Sf Ap Marcu, moastele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor. Facem o oprire langă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii. Parasim acest oras port la Marea Mediterana si plecam spre Manastirea Sf. M Mc Mina. Construita acum cateva decenii, mamastirea pastreaza o particica din moastele Sf. Mina. Tot aici se afla si mormantul Patriarhului Chiril al VI lea. Cina si cazare Alexandria.
Ziua 5
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta catre pustia Egiptului de Nord, si anume Wadi Natroun. Aici intram in Manastirea Sf. Macarie, unde se afla moastele Sf Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, o parte din moastele Sf Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sf. Paisie cel Mare ce adaposteste moastele Sf. Paisie cel Mare. Continuam traseul nostrum catre Manastirea El Surian, unde gasim copacul Sf. Efrem Sirul, crescut din toiagul lui in timp ce avea cuvant de folos cu Marele Paisie, si particele din mai multe sfinte moaste). Si nu in ultimul rand, facem popas si la Manastirea El Paramous, unde ne inchinam la moastele Sf Maxim si Dometie, Sf Moise Arapul si ale Sf Gheorghe. Continuam drumul spre capitala egipteana. Cina si cazare Cairo.
Ziua 6
Mic dejun. Mic dejun. Plecam spre Pustia Patericului Egiptean. Primul popas va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec V), unde se afla moastele Sfantului Pavel Tebeul. Vizitam intreg Complexul Monahal, inclusiv izvorul Sf Pavel, facator de minuni. Apoi ne indreptam catre Manastirea Sf. Antonie cel Mare (sec IV), unde se gaseste mormantul in care se odihneste Sf Antonie cel Mare, intemeietor al vietii monahale in Egipt. Daca timpul ne va permite, vom urca pana la Pestera in care a pustnicit Sf Antonie cel Mare. Cina si cazare la hotel Ain Shokna.
Ziua 7
Mic dejun. Ne bucuram un pic de incantatoarele peisaje ale Marii Rosii, dar si a navelor ce se indreapta spre Canalul de Suez. Plecam apoi spre oaza El Fayoum, unde vizitam Manastirea Hamam. Aceasta a fost infiintata de Avva Isac, un ucenic al Sf Antonie cel Mare. Ne intoarcem spre Cairo si avem optional posibilitatea de a face o croaziera pe Nil de aproximativ 1 ora si 45 min (include masa , si un spectacol de dans si muzica traditionale), sau sa ne bucuram de un Spectacol de Lumina si Sunet la Piramide. La miezul noptii se va face transfer catre aeroport pentru a ne imbarca pe cursa Tarom .
Ziua 8
Decolam la ora 03.00 si aterizam in Bucuresti la ora 06.00. Va multumim ca ati ales cu noi Pelerinaj Egipt 2022!!
Pret:990 euro/pers in camera dubla
Grup minim 40 pers./supliment single: euro
-in functie de conditiile crizei internationale actuale(energie,carburant etc),pretul poate suferi modificari.
Pretul Include:
• · Bilet avion Bucureşti-Cairo-Bucureşti
• · Taxe de aeroport, bagaj
• · Transport autocar/ miniautocar cu aer condiţionat
• · 7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4*
• · Demipensiune ( mic dejun si cina in sistem buffet)
• . Ghid egiptean vorbitor de limba romana
• · Intrările la obiectivele cu caracter religios
Pretul nu Include:
• · Taxa de viza intrare in Egipt (aprox.25 euro)
• . intrări opţionale;
• · asigurare medicala sau asigurarea travel ( storno si medicala)
• . tips (40 Euro) – pentru sofer, ghid,personal hotelier

Nota:
ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.
SUPLIMENT SINGLE : 250 EURO

Friday 22 March 2024

PELERINAJ GRECIA-ITALIA 19-28 MAI 2024


 Nazareth International    22 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

DC22EC07_3B3D_488A_9DCC_4953C8925BBE.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1
Intalnirea grupului (05 :15) si plecare(06:00) spre Grecia; formalitati de frontiera la tranzitarea teritoriului Bulgariei.Cazare Xanthi.

Ziua 2
Mic dejun.Plecare spre Tesalonic (Grecia) si programul incepe cu Vizitarea Salonicului,Biserica Sf.Mare Mucenic Dimitrie,Biserica Rotonda una dintre cele mai vechi si mai mari locasuri de cult din Balcani,Biserica Sf.Pantelimon (sec.12),Biserica Sf.Sofia (sec 8 si catedrala Sf.Grigore Palama,apoi plecare spre Kalambaka.Cazare Kalambaka.

Ziua 3
Mic dejun; Se face vizitarea a doua dintre manastirile meteore, manastirea Marea Meteora ctitorie a Sfantului Atanasie Meteoritul cu hramul ‘’Schimbarii la fata a Mantuitorului nostrum Iisus Hristos’’ si a manastirii Sf.Nicolae Anapafseos apoi plecare spre Igoumenitsa,pe un traseu montan foarte frumos(aici intalnim o autostrada care traverseaza muntii si este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase autostrazi din Europa),apoi trecere cu vaporasul in insula Corfu,unde vizitam catedrala Sfantul Spiridon,tot aici,langa racla sfintelor sale moaste intregi,se va citi acatistul sfantului si se vor face rugaciuni de dezlegare a pacatelor si a neputintelor noastre.Se va mai vizita si Catedrala Mitropolitana a insulei unde se afla moastele Sf.Teodora.Timp liber pentru plimbare in zona de promenada a insulei,ulterior se va face imbarcarea pe vaporul,cu care vom traversa Marea Adriatica si vom ajunge in Italia,la Bari. Cazarea se va face pe vapor.(camera cu cate 4 paturi cu baie proprie)

Ziua 4
Dimineata sosire si debarcare in Italia la Bari. Vizitarea Bisericii cu Mormantul Sf. Ierarh Nicolaie,unde se afla sfintele sale moaste,apoi vom intra in biserica Sfantul Gheorghe unde se roaga comunitatea romaneasca din Bari. Plecare spre Napoli. Vizitarea Bisericii romano-catolice Jesus Novo si Santa Chiara,vom face un tur al orasului,unde se pot vedea zidurile bine conservate ale cetatii si portului . Dupa aceasta ne continuam drumul spre Roma si cazare.

Ziua 5
Mic dejun. Vizita Roma si Vatican. Tur de oras pietonal in care se pot vizita vestigiile lumii antice: Colosseumul- marea arena a luptelor cu gladiatori si locul unde multi dintre crestinii de atunci au fost martirizati, Forumul Roman - centrul lumii romane antice, Columna lui Traian- simbol al cuceririlor romane in Dacia,Biserica Sf. Cosma si Damian, cu moastele acestor sfinti; Fontana di Trevi, Santa Croce in Gerusaleme, unde se afla o bucata din Sf. Cruce, Piroanele Mantuitorului, degetul Sf Ap Toma si doi spini din coroana; Santa Maria Maggiore, cea mai mare basilica inchinata Maicii Domnului unde se afla leaganul Mantuitorului si nu in cele din urma Bazilica San Paolo Din afara zidurilor unde se afla mormantul Sfantului Pavel.
Turul se efectueaza pietonal si cu metroul local, din cauza conditiilor speciale de circulatie in Roma. Desigur vom ajunge si la Vatican, unde se viziteaza Basilica San Pietro aici se afla moastele sfantului apostol Petru, centru al spiritualitatii crestine catolice.Programul de Roma se va adapta la capacitatea de deplasare a grupului.Cazare Roma.

Ziua 6
Mic dejun. Plecare din Roma spre Florenta; tur pietonal de oras al acestui adevarat muzeu in aer liber care este Florenta, plina la tot pasul de statui de Michelangelo. Se viziteaza: vestitul Dom din Florenta, Bazilica Santa Croce, Piata Signoriei, Ponte Vecchio- lacas al celor mai frumoase bijuterii, etc. Seara, cazare in zona Florenta.

Ziua 7
Mic dejun. Plecare spre Venetia; imbarcare pe vaporas la Tronchetto si traversarea lagunei dupa care se viziteaza Bazilica San Marco (aici se afla moastele Sfantului Evanghelist Marcu), Piata San Marco cu nenumaratii porumbei care fac deliciul vizitatorilor, Palatul Dogilor (optional), Biserica San Zaccaria, cu moastele Sf. Zaharia si moastele Sf. Ioan cel Milostiv,Ponte Rialto, podurile si nenumaratele canale ce fac din Venetia un oras al apelor; retur la Tronchetto Continuarea drumului spre cazare in zona Venetia.

Ziua 8
Mic dejun.Continuare drumului spre Viena,tur pietonal de oras: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea si pietonal: Catedrala Sf. Stefan si Kartnerstrasse –Plecare spre Budapesta Cazare in Budapesta

Ziua 9
. Mic dejun. Tur Budapesta pe traseul: Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta.Continuarea drmului spre granite.

Ziua 10
Traversarea Romaniei. sosire la Constanta.

TARIF:EURO 790€ / pers. cazare în cameră dublă
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE:300€ (cazarea la hoteluri)

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 45 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat;
- 7 nopţi de cazare în camere duble hoteluri 3*(clasificare locală, situate în afara oraşelor);
- 7 mic dejun
- 1 noapte cazare pe feribot Igoumenitsa – Bari/Brindisi (cabine cu 4 paturi, tip AB4);
- Ghizi locali – Roma, Florenţa, Veneţia;
- Însoţitor de grup preot.

SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice, vaporașul in Veneția(aprox.80-90 euro/pers)
- Asigurarea medicală
- Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTĂ:
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia, Italia si Ungaria
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- În zilele cu tur pietonal, autocarul nu se deplasează.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Suplimentul de camera single se referă exclusiv la cazarile din hoteluri, pe feribot cazarea este în cabină AB4 (cabine cu 4 paturi)
 Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Thursday 21 March 2024

PELERINAJ IN GRECIA HRAM SF IOAN RUSUL 24-29 MAI 2024


 Nazareth    21 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

8175E6F4_17F7_4CA5_BD01_7EE6F3397F63.png

Program detaliat!

Program detaliat!Ziua1- Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Kavala.Cazare Kavala

Ziua 2- Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si una dintre cele mai vechi din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel Nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Cazare Paralia Katerini

Ziua3- Mic dejun.Plecare spre insula Evia cu oprire la manastirea Kato Xenia(loc unde se afla Braul Maicii Domnului,iar,apoi sosire la biserica Sf.Ioan Rusul, pentru a participa la slujba Vecerniei de hram si pentru ne inchina sfintelor sale moaste. Ulterior ne vom indrepta spre Atena-Eghina cu oprire la Manastirea Sfantului Efrem cel Nou-Marele Mucenic din Nea Makri-un mare sfant al Bisericii Ortodoxe,cunoscut in toata lumea pentru marea sa putere facatoare de minuni cat si pentru rapiditatea ajutorului sau,fiind supranumit’’Grabnic-Ajutator in toate nevoile’’.Cazare Atena/ Eghina.

Ziua 4- Mic dejun.Dis-de-dimineata se va face deplasarea spre catedrala Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul pentru a ne inchina sfintelor moaste ale Sfantului ,care savarsesc multe vindecari de cancer,de multe boli cumplite si neputinte omenesti.In jurul orelor 12:00 vom parasi Eghina dupa care vom face un tur al capitalei Atena-cu oprire la Areopag- Acropole, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea garzii de catre evzoni Piata Omonia si Sintagma,Stadionul Olimpic etc..Cazare-Kalambaka

Ziua 5- Mic dejun. Vizita la Complexul Monastic Meteora asezamant unic in lume unde se pot vizita principalele manastiri:Marea Meteora,Sf Stefan,plecare spre Katerini cu oprire la Manastirea Sf Dionisie,unde se afla moastele Sf Dionisie un mare rugator si tamaduitor care s-a nevoit in Muntele Olimp si la Manastirea Sf Efrem Sirul care adaposteste moastele Sf Efrem Sirul(sec IV) si ale Sf Mc Ecaterina.,Cazare Paralia Katerini.

Ziua 6-Mic dejun.Plecare spre Romania cu oprire la cea mai mare si importanta manastire din Bulgaria-Manastirea Sf.Ioan de Rila unde se afla sfintele moaste ale Sf.Ioan Rila si a mai multor sfinti:Sf.M.Mc.Pantelimon,Sf.Ap.Matei etc.Sosire Romania.


PRET:390 EURO/pers. cazare în cameră dubla
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE:150 EURO


SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 3* în camere duble (clasificare locală)
- 5 mic dejun
- Însoţitor de grup preot

SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice -6 euro biserica Rotonda,3 euro Marea Meteora si Sf Stefan
-Feribot Insula Evia,Insula Eghina(50 euro)
- Asigurarea medical(optional)

ACTE NECESARE: carte de identitate

AVANS MINIM: 100 Euro/pers.

NOTĂ:

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.Contact:

Tel:0740.971342 Tel:0723.999273

Wednesday 20 March 2024

SFANTUL MUNTE ATHOS 07-12 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth    20 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Blue_Modern_Travel_Package_Instagram_Post.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua1 Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Burgas-Ouranopolis.Cazare Ouranopolis.
Ziua 2. Dis-de-dimineata se merge la biroul de pelerinaje din Ouranopolis pentru ridicarea vizelor si a biletelor pentru ferry-boat dupa care la ora 09:45 se va face imbarcarea spre Sfantul Munte Athos.Ajunsi aici,programul va incepe cu vizitarea manastirilor:,Xenofont(aici se afla Icoana facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe),Sfantul Pantelimon(este una dintre cele mai mari mana stire din Sfantul Munte si adaposteste Icoana Facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Pantelimon iar ca sfinte moaste avem:ale Sfantului Apostol si Evanghelist Luca,Capul Sf.Siluan Athonitul etc.Prodromu(manastire romaneasca unde se afla moastele Sfantului Ioan Botezatorul,Sfantul Apostol Matei,Ale Sfintilor Doctori Fara de Arginti Cosma si Damian etc.).Cazare si masa Manastirea Lacu.
Ziua 3. Mic dejunPlecare spre Manastirea Marea Lavra(ctitorie a Sfantului Atanasie Atonitul loc unde,se afla mormantul sau, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Cucuzelissa si foarte multe sfinte moaste),apoi se vor vizita manastirile:Iviru(aici putem gasi renumita Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Portarita si peste 250 de sfinte moaste),Pantocrator(aici se afla Vestita Icoana Facatoare de Minuni a Prea Sfintei Fecioare-Gherontissa si multe sfinte Moaste),Stavronichita(aici intalnim Icoana Facatoare de Minuni a Sfantului Ierarh Nicolae),Schitul Sfantului Ilie (ctitorie ruseasca unde se poate viziona una dintre cele mai mari si mai frumoase catapetesme, aceasta avand in componenta ei aprox.2000 kg de aur),Cutlumus (aici avem moastele Sfantului Haralambie,a Sfintei Ana etc.)apoi vom merge in capital Sfantului Munte,Karyes loc unde se afla catedrala Protaton(aici ne putem inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii lui Dumnezeu-Axionita).De aici se va pleaca catre Manastirea Vatopedu(una dintre cele mai mari manastiri si care detine sapte Icoane Facatoare de Minuni a Maicii Domnului si multe sfinte moaste dintre care amintim:capul Sfantului Ioan Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita,capul Sfatului Grigorie Teologul,Trestia Mantuitorului si cea mai de prêt comoara a manastirii si a intregului Sfant Munte Braul Maicii Domnului).Plecare spre Schitul romanesc Lacu unde avem cina si cazare.

Tuesday 19 March 2024

PELERINAJ IN ISRAEL 08-13 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth International    19 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Yellow_and_Blue_Modern_Enjoy_Your_Holiday_With_Us_Your_Story.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1: Plecare din Bucuresti de pe aeroportul (Henri Coanda (Otopeni) in jurul orei 11:00.
Sosire pe aeroportul Ben Gurion,Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitean ” orasul alb “. Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana. Se viziteaza cetatea Jaffa cel mai vechi port din lume si Biserica Ortodoxa Sf. Mihail ( aici slujeste preotul roman, Gherasim ). Ne deplasam spre Lood ( Lida ) la Biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. En Karem pestera unde s-a nascut sf.Ioan Botezatorul.Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 2: Mic dejunInchinare la Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus, loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi, daruita de Domnul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat in 1717. Biserica Campul Pastorilor, Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina ( de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de craciun ) si Biserica Sf.Nicolae, apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota mama Sf. Cosma si Damian si inchinare la moastele intregi ale Sfantului Sava cel Sfintit cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in diferite boli si nastere de prunci .Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3:Mic dejun. Plecare catre Cetatea Ierusalimului si pietonal facem Drumul Crucii cu cele 14 statii.
Inchinare la Piatra Ungerii ,Golgota si Sf.Mormant.La toate Sfintele Paraclise se va merge noaptea la ora 22 (optional 15 $)..numai noaptea este deschis Tezaurul cu sf. moaste de la Ierusalim.
Biserica Mormantului Maicii Domnului cu capela Sf. Ioachim si Ana si cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemiteanca, Valea Iosafat locul judecatii de apoi, Poarta de Aur.Cina si cazare in Bethleem

Ziua 4: Mic dejun. Plecam spre Ierihon ( aici Mantuitorul a vindecat un orb ), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu ( Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus, catarat intr-un dud ) si Biserica Romaneasca din Ierihon. ( Optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei - Muntele Ispitirii (15 $ ). Plecare spre Hozeva, unde ne vom inchina la M-rea Sf. Gheorghe la racla cu moastele intregi ale Cuv. Ioan Iacob Romanul de la Neamt – Hozevitul si la pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanu . Vom opri la Marea Moarta aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar unde pregatiti cu costume putem face baie. Inchinare la M-rea Sf. Gherasim de la Iordan unde a poposit Maica Domnului in drum spre Egipt.Cina si cazare in Bethleem

Ziua 5: Mic dejun. Vizita pe Muntele Sionului a Bisericii Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Sfintul Duh s-a pogorit peste Sf. Apostoli ’’ si mormantul Regelui David ( parintele Psaltirii ), vom continua pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte, Muntele Maslinilor cu maslini milenari, vizitarea Bisericii Pater Noster ( Tatal Nostru ) si Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor ( este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala ), Muntele Eleon cu Biserica Inaltarii, Biserica Sf. Ioan Botezatorul ridicata pe locul unde i s-a taiat si aflat capul Sf. Ioan. Cina si cazareNazareth.

Ziua 6: Mic dejun. Plecare spre Marea Galiei, Coborare la Raul Iordan care are lungime totala de 320 km, locul unde a fost botezat Iisus Hristos ,,Chibutz Yardenit‘’ de Ioan Botezatorul, unde cu camasi albe vom intra si in apa Iordanului. Urcare pe Muntele Tabor, unde ne vom inchina in biserica ortodoxa ridicata pe virful muntelui de calugari români pe locul unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca Schimbarea la Fata. « chipul lui stralucea ca soarele iar vesmintele s-au facut precum lumina » . Inchinare la biserica ridicata pe locul casei lui Simion Canaitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin - Satul Cana. Plimbare cu corabia pe Marea Galileii.Transfer aeroport pentru imbarcarea cursei Tel-Aviv-Bucuresti.

PRET: 990 EURO ( loc in camera dubla / tripla )
Supliment camera single: 200 euroSERVICII INCLUSE:
= taxele de aeroport si securitate(taxele pot suferi modificari pana la data plecarii!!!)
• transport avion compania Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti(bagaj 23 kg).
Asistenta la Tel Aviv in aeroport la sosire si plecare;
• transfer aeroport-hotel si retur.
• 6 zile / 5 nopti cazare la hotel de 3- 4* conform programului (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu)
• 2 mese pe zi tip buffet suedez ( mic dejun + cina ) conform programului .
• Transport autocar modern ( aer conditionat ), pentru executarea programului in Israel;
• Intrari la obiectivele precizate in program + taxi Muntele Tabor+taxi Marsaba(Manastirea Sf.Sava cel Sfintit)
• Croaziera pe Marea Galileii


SERVICII NEINCLUSE:
• excursiile optionale si urcarea cu telecabina pe Muntele Carantaniei(Muntele Ispitirii-15$)
• plata ghidului + soferului obligatorii in Israel – 30 euro / pers (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
• transfer aeroport Constanta-Otopeni tur-retur
• casti audio 10€(sunt recomandate)
• asigurarea medicala
• mesele de pranz

ACTE NECESARE:
pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel .

CONDITII DE RETRAGERE:
• Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
• 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE:
3 saptamani inainte de data plecarii. Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale din Israel

IMPORTANT:
• Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, alfel veti fi opriti la intrare. Fuste, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge pe jos .
• In functie de anumite situatii speciale, se va schimba ordinea vizitarii unor sau inlocui partial unele vizite, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
• In cazul retragerii dupa scoaterea biletului de avion penalizarea este de 300 euro
• Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
• Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).
• Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
• Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
• Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
• ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

PERSOANE DE CONTACT:
PR.MIHAI GRIGORE DRAGOMIR GENICA
TEL:0740.971342 TEL:0723.999273

Mail:nazarethinternational@yahoo.com

Sunday 17 March 2024

TURCIA CAPADOCIA 21-30 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth    17 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

E2B8063B_79A2_435B_A747_E438EBFE59C6.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1: Plecare din Constanta spre Istanbul pe ruta Constanta- Varna-Burgas-Derekoy-Istanbul.Cazare Istanbul.
Ziua 2: Mic dejun. Tur Pietonal unde se vizitează: Coloana Serpuita ridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi cu cele 4 curţi interioare (fostă reşedinţă a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, sabia lui Ştefan cel Mare), Catedrala Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Basilica Cisterne, Moscheea Albastră, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid.
Cazare în Istanbul.
Ziua 3.Mic dejun.Biserica Izvorul Tamaduirii,Patriarhia Ecumenică -in mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă), Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), Biserica Românească Sfânta Muceniţă Paraschevi (cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira – ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). Cazare în Istanbul.

Categorie Pelerinaje