Tuesday 19 March 2024

PELERINAJ IN ISRAEL 08-13 OCTOMBRIE 2024


 Nazareth International    19 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

Yellow_and_Blue_Modern_Enjoy_Your_Holiday_With_Us_Your_Story.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1: Plecare din Bucuresti de pe aeroportul (Henri Coanda (Otopeni) in jurul orei 11:00.
Sosire pe aeroportul Ben Gurion,Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitean ” orasul alb “. Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana. Se viziteaza cetatea Jaffa cel mai vechi port din lume si Biserica Ortodoxa Sf. Mihail ( aici slujeste preotul roman, Gherasim ). Ne deplasam spre Lood ( Lida ) la Biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. En Karem pestera unde s-a nascut sf.Ioan Botezatorul.Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 2: Mic dejunInchinare la Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus, loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi, daruita de Domnul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat in 1717. Biserica Campul Pastorilor, Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina ( de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de craciun ) si Biserica Sf.Nicolae, apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota mama Sf. Cosma si Damian si inchinare la moastele intregi ale Sfantului Sava cel Sfintit cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in diferite boli si nastere de prunci .Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3:Mic dejun. Plecare catre Cetatea Ierusalimului si pietonal facem Drumul Crucii cu cele 14 statii.
Inchinare la Piatra Ungerii ,Golgota si Sf.Mormant.La toate Sfintele Paraclise se va merge noaptea la ora 22 (optional 15 $)..numai noaptea este deschis Tezaurul cu sf. moaste de la Ierusalim.
Biserica Mormantului Maicii Domnului cu capela Sf. Ioachim si Ana si cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemiteanca, Valea Iosafat locul judecatii de apoi, Poarta de Aur.Cina si cazare in Bethleem

Ziua 4: Mic dejun. Plecam spre Ierihon ( aici Mantuitorul a vindecat un orb ), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu ( Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus, catarat intr-un dud ) si Biserica Romaneasca din Ierihon. ( Optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei - Muntele Ispitirii (15 $ ). Plecare spre Hozeva, unde ne vom inchina la M-rea Sf. Gheorghe la racla cu moastele intregi ale Cuv. Ioan Iacob Romanul de la Neamt – Hozevitul si la pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanu . Vom opri la Marea Moarta aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar unde pregatiti cu costume putem face baie. Inchinare la M-rea Sf. Gherasim de la Iordan unde a poposit Maica Domnului in drum spre Egipt.Cina si cazare in Bethleem

Ziua 5: Mic dejun. Vizita pe Muntele Sionului a Bisericii Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Sfintul Duh s-a pogorit peste Sf. Apostoli ’’ si mormantul Regelui David ( parintele Psaltirii ), vom continua pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte, Muntele Maslinilor cu maslini milenari, vizitarea Bisericii Pater Noster ( Tatal Nostru ) si Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor ( este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala ), Muntele Eleon cu Biserica Inaltarii, Biserica Sf. Ioan Botezatorul ridicata pe locul unde i s-a taiat si aflat capul Sf. Ioan. Cina si cazareNazareth.

Ziua 6: Mic dejun. Plecare spre Marea Galiei, Coborare la Raul Iordan care are lungime totala de 320 km, locul unde a fost botezat Iisus Hristos ,,Chibutz Yardenit‘’ de Ioan Botezatorul, unde cu camasi albe vom intra si in apa Iordanului. Urcare pe Muntele Tabor, unde ne vom inchina in biserica ortodoxa ridicata pe virful muntelui de calugari români pe locul unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca Schimbarea la Fata. « chipul lui stralucea ca soarele iar vesmintele s-au facut precum lumina » . Inchinare la biserica ridicata pe locul casei lui Simion Canaitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin - Satul Cana. Plimbare cu corabia pe Marea Galileii.Transfer aeroport pentru imbarcarea cursei Tel-Aviv-Bucuresti.

PRET: 990 EURO ( loc in camera dubla / tripla )
Supliment camera single: 200 euroSERVICII INCLUSE:
= taxele de aeroport si securitate(taxele pot suferi modificari pana la data plecarii!!!)
• transport avion compania Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti(bagaj 23 kg).
Asistenta la Tel Aviv in aeroport la sosire si plecare;
• transfer aeroport-hotel si retur.
• 6 zile / 5 nopti cazare la hotel de 3- 4* conform programului (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu)
• 2 mese pe zi tip buffet suedez ( mic dejun + cina ) conform programului .
• Transport autocar modern ( aer conditionat ), pentru executarea programului in Israel;
• Intrari la obiectivele precizate in program + taxi Muntele Tabor+taxi Marsaba(Manastirea Sf.Sava cel Sfintit)
• Croaziera pe Marea Galileii


SERVICII NEINCLUSE:
• excursiile optionale si urcarea cu telecabina pe Muntele Carantaniei(Muntele Ispitirii-15$)
• plata ghidului + soferului obligatorii in Israel – 30 euro / pers (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
• transfer aeroport Constanta-Otopeni tur-retur
• casti audio 10€(sunt recomandate)
• asigurarea medicala
• mesele de pranz

ACTE NECESARE:
pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel .

CONDITII DE RETRAGERE:
• Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
• 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE:
3 saptamani inainte de data plecarii. Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale din Israel

IMPORTANT:
• Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, alfel veti fi opriti la intrare. Fuste, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge pe jos .
• In functie de anumite situatii speciale, se va schimba ordinea vizitarii unor sau inlocui partial unele vizite, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
• In cazul retragerii dupa scoaterea biletului de avion penalizarea este de 300 euro
• Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
• Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).
• Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
• Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
• Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
• ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

PERSOANE DE CONTACT:
PR.MIHAI GRIGORE DRAGOMIR GENICA
TEL:0740.971342 TEL:0723.999273

Mail:nazarethinternational@yahoo.com

Categorie Pelerinaje